Proiecte sociale pentru elevii săraci din Arhiepiscopia Craiovei

Asociația „Vasiliada”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, a început distribuirea de rechizite școlare pentru 250 de copii pe care îi are în grijă. Beneficiarii acestui demers sunt copiii de la centrele sociale „Sfântul Stelian” din Lipovu, „Aripi de Lumină” din Craiova, „Sfântul Nicolae” din Filiași și „Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu Jiu, informează „Ziarul Lumina”.

În fiecare toamnă, la început de an școlar, grija Arhiepiscopiei Craiovei se îndreaptă către copiii fără posibilități financiare. Lipsiți de posibilitatea de a achiziționa cele necesare pregătirii pentru orele de curs, cei 250 de copii din centrele de zi ale Asociației „Vasiliada” sunt ajutați atât la începutul anului școlar, cât și pe parcursul anului, pentru a putea urma în condiții optime cursurile școlare. Preotul Adrian Stănulică, președintele „Vasiliada”, precizează în acest sens că, pe lângă acest sprijin pe care fiecare așezământ social îl oferă beneficiarilor, ONG-ul asigură o serie de servicii sociale și educaționale menite să le îmbunătățească viața și să faciliteze accesul copiilor la educație. „În cadrul celor patru centre sociale de zi, specialiștii asociației noastre le acordă copiilor servicii educaționale, prin sprijinul acordat în efectuarea temelor școlare, meditații școlare la limba română, matematică sau limba engleză și, în cazurile care necesită acest lucru, educație asistată, specialiștii lucrând individual cu fiecare copil, pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească performanțele școlare. Totodată, acordăm copiilor consiliere psihologică, atât lor, cât și părinților, atunci când este nevoie. De asemenea, avem în vedere sprijinirea lor din punct de vedere material, astfel încât, pe lângă rechizitele pe care le oferim, fiecare copil are posibilitatea să servească o gustare pe zi în cadrul centrului social unde este beneficiar. Copiii ce la Centrul social «Sfântul Stelian» din Lipovu, pentru că au o situație materială mai precară, au posibilitatea să servească în cadrul centrului masa de prânz”, a declarat pr. Stănulică.

Un alt proiect al Asociației „Vasiliada”, derulat în sprijinul copiilor, este „Caravana cu povești”, care se adresează copiilor din cinci comunități sărace ale județului Dolj. În cadrul acestui proiect, voluntari ai Asociației „Vasiliada” și ai Asociației „Fapte Bune pentru Comunitate” aduc în atenția copiilor din mediul rural bucuria poveștilor și basmelor românești, încercând să le dezvolte acestora interesul pentru lectură. Pe lângă sesiunile de lecturare, copiii beneficiază și de cărți de povești. Proiectul „Caravana cu povești” este implementat de „Vasiliada”, în parteneriat cu Asociația „Fapte Bune pentru Comunitate”, și este finanțat de către CEZ România

Comentarii Facebook


Știri recente