Proiecte social-filantropice la Mediaş

Copiii de la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ şi „Sfinţii Mărturisitori Transilvăneni“ din cimitirul ortodox al Municipiului Mediaş, judeţul Sibiu, au oferit mai multe daruri copiilor instituţionalizaţi, bolnavilor şi altor persoane din oraş, informează Ziarul Lumina. Implicaţi în Concursul de mini-proiecte social-filantropice „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“ al Patriarhiei Române, copiii s-au străduit în ultimele zile să concretizeze proiectele lor social-filantropice. Coordonaţi de preotul Flaviu-Gabriel Fleşer şi ajutaţi de voluntari şi părinţi, copiii au reuşit să participe la un târg de mărţişoare de la Cluj-Napoca, iar din banii obţinuţi au reuşit să ofere o excursie la Mănăstirea „Sfântul Dimitrie“ de la Sighişoara pentru copiii aflaţi în Centrul de Plasament „Sfântul Apostol Andrei“ din Municipiul Mediaş.

„Alături de noi au fost şi câţiva oameni inimoşi din oraşul nostru, care ne-au sprijinit în această activitate. Copilaşii de la biserica noastră au împărţit ghiocei tuturor credincioaselor prezente la Sfânta Liturghie, iar zilele trecute am vizitat pe femeile internate în Spitalul Municipal din Mediaş, la secţiile de interne, oncologie, cardiologie, neurologie şi fizioterapie. Copiii le-au oferit flori şi iconiţe bolnavelor internate aici, dar şi asistentelor şi femeilor găzduite de Unitatea Medico-Socială a Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului nostru“, ne-a spus părintele Flaviu-Gabriel Fleşer.

Un alt proiect al copiilor de la biserica medieşeană a vizat un coleg şi prieten de-al lor, un băieţel de 11 ani care a fost adoptat de mătuşa lui, având grave probleme de sănătate, dar şi dificultăţi materiale. Prin dărnicia unor credincioşi de la biserica menţionată, copilaşii au reuşit să-i dăruiască un computer, care să-l ajute la activităţile educative şi recreative. „Pe lângă acest dar care i-a adus o mare bucurie acestui băieţel, am oferit mamei adoptive pachete cu alimente şi o sumă de bani pentru procurarea medicamentelor necesare“, ne-a mai spus părintele Fleşer.

Comentarii Facebook


Știri recente