Proiecte pentru copii, în Arhiepiscopia Sibiului

Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a organizat în preajma Zilei Internaţionale a Copilului mai multe activităţi dedicate celor mici. În atenţia reprezentanţilor departamentului amintit s-au aflat copiii de la Centrul de Plasament din Orlat, iar elevii Liceului „Gheorghe Lazăr“ au beneficiat de consiliere anti-fumat, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Cei 100 de copii aflaţi în grija Centrului de Plasament de la Orlat, judeţul Sibiu, au primit marţi, 2 iunie, vizita consilierului social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, şi a inspectorului social Marius Talmaţchi. Cei doi reprezentanţi eparhiali i-au felicitat pe micuţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului şi au transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Pentru această vizită, Departamentul de asistenţă socială a pregătit mai multe daruri copiilor de la Orlat, între care s-au aflat produse de patiserie, dulciuri şi alte produse alimentare oferite prin bunăvoinţa unui sponsor.

„Activitatea noastră a făcut parte dintr-un proiect mai amplu de asistenţă a copiilor instituţionalizaţi“, ne-a spus inspectorul social Marius Talmaţchi.

Prin proiectele Departamentului de asistenţă socială, Arhiepiscopia Sibiului are în grijă şi tinerii care ies din centrele de plasament din judeţ şi îi sprijină în căutarea unui loc de muncă şi a unui loc în societate.

Campanie antifumat

Tot în preajma Zilei Internaţionale a Copilului, reprezentanţii Departamentului de asistenţă socială de la Arhiepiscopia Sibiului au vizitat Liceul „Gheorghe Lazăr“ din Avrig.

În parteneriat cu Protopopiatul Avrig, Departamentul social a organizat în unitatea de învăţământ o sesiune de informare asupra pericolelor fumatului, dar şi a consumului de droguri şi alcool. Din delegaţie au făcut parte inspectorul social Marius Talmaţchi şi asistentul social Tudor Costea, fiind prezenţi protopopul de Avrig, Vasile Gafton, cadre didactice şi 60 de elevi.

„Acţiunea noastră a marcat Ziua Internaţională Fără Tutun şi am dorit să atragem atenţia elevilor de liceu asupra efectelor negative ale fumatului, dar şi ale fumatului pasiv, de multe ori la fel de dăunător. Am avut o prezentare în power-point şi am realizat un experiment cu o sticlă de plastic pentru a arăta elevilor câtă nicotină se depune în timpul fumatului“, a menţionat inspectorul social Marius Talmaţchi. Proiectele Arhiepiscopiei Sibiului de asistenţă a tinerilor vor continua şi în perioada următoare prin diferite activităţi şi campanii de informare.

Comentarii Facebook


Știri recente