Proiect social la Spitalul de Neuro-Psihiatrie din Sibiu

Departamentul Social de la Arhiepiscopia Sibiului, prin pr. consilier Nicolae Rusu și asistentul social Tudor Costea, a implementat un program de asistență socială și religioasă la Spitalul de Neuro-Psihiatrie din Sibiu. Numit „Bolnav fiind, M-ați cercetat”, proiectul s-a concretizat prin vizitarea bolnavilor de la spitalul amintit, unde, împreună cu preotul de aici, părintele Ciprian Cândea, s-a oficiat o slujbă religioasă în capelă. Programul a avut loc astăzi, 5 februarie 2013 și au participat conducerea instituției și o parte din personalul medical și de asistență socială. După slujba religoasă, s-a vizitat secția de bolnavi cronic, unde părintele Rusu i-a binecuvântat pe suferinzi, le-a citit rugăciuni și le-a împărțit dulciuri și iconițe, după cum aflăm de pe site-ul mitropolia-ardealului.ro.

„Preotul și Biserica colaborează mereu cu factorul medical, iar preotul nu intră în actul medical, ci prin actul spiritual, ajută la vindecarea bolnavului sau la ameliorarea stării de sănătate a oamenilor aflate sub îngrijirea cadrelor medicale. Doctorul suprem al tuturor bolilor trupești și sufletești este Hristos, Fiul lui Dumnezeu”, a spus părintele Rusu.

Protectul Departamentului social s-a desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care a transmis mesajul de binecuvântare și de încurajare către bolnavii din spitalul sibian, după cum ne-a mai spus părintele Nicolae Rusu.

În discuțiile cu reprezentanții spitalului, s-a decis ca în viitor, colaborarea între Arhiepiscopia Sibiului și unitatea medicală să se întărească, iar capela actuală a insituției medicale va avea un rol și mai important în programul de tratament.

Comentarii Facebook


Știri recente