Proiect social-filantropic pentru copii

Asociația „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare” din Caransebeș a implementat, începând cu luna ianuarie 2015, un proiect dedicat copiilor care se află într-o stare de risc. Tocmai de aceea, proiectul este intitulat „Risc, Responsabilitate, Implicare, Școală și Comunitate” și include în special copiii proveniți din medii defavorizate, care au nevoie de ajutor. Proiectul s-a concretizat datorită firmei TMD din Caransebeș, o firmă foarte deschisă în susţinerea financiară a instituțiilor de învățământ, proiectelor educaționale și diferitelor proiecte sociale. Partener în acest proiect este și Asociația „Societatea Femeilor Ortodoxe” și Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș.

În cadrul proiectului, copiii beneficiază de un program cu educație formală și nonformală, prin care se face studiu suplimentar la materiile de bază, ateliere de lucru manual, deprinderi abilități de viață și totodată primesc și o masă caldă. Toate activitățile sunt posibile prin implicarea profesorilor, care îi ajută pe copii să înțeleagă mai bine, în mod special materiile principale: matematică și română. Beneficiarii proiectului sunt 80 de copii din cadrul Colegiului Național „C. D. Loga” și Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș. Au fost selectați copiii cu notele mai slabe, care provin din familii defavorizate, familii monoparentare.

Pentru a aduce un plus în activitățile desfășurate, participă 16 voluntari, cei mai buni elevi de la liceele din oraș, numiți „big brother”, care îi ajută atât pe profesori, cât și pe cei mici la efectuarea temelor, să înțeleagă mai bine materiile principale, fiindu-le și un exemplu.

„Activitatea se desfășoară la sediul Asociației «Femeile ortodoxe», unde avem toată susținerea din partea doamnei Monica Iacobescu, iar masa caldă este posibilă cu ajutorul Parohiei «Nașterea Sfântul Ioan Botezătorul» cu care avem încheiat un contract de prestări servicii. Copiii sunt împărțiți pe grupe, în fiecare zi vin 20 de copii din aceeași clasă, iar vinerea ne întâlnim cu toții de la clasa a V-a până la cea de-a VIII-a, pentru a-i ajuta să-și descopere hoby-urile, calitățile și să învețe lucruri noi care să-i ajute în viață. Suntem ajutați de un psiholog care este dispus să afle nevoile copiilor, să-i ajute în situațiile prin care trec și de un animator socio-cultural, care organizează cu copiii ateliere de joacă și nu numai”, a arătat Emanuela Budimir, reprezentant al Asociației „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare” și manager proiect.

Asociația „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare” a fost implicată într-un proiect social-filantropic asemănător și anul trecut, în care Fundația aplicantă a fost „Buckner” din Târgu Mureș. Cu ajutorul tuturor partenerilor din Caransebeș, proiectul este dezvoltat cu mult mai mult anul acesta, fiind continuarea celui de anul trecut.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea)

Comentarii Facebook


Știri recente