Proiect internațional: Religie și multiculturalism

Institutul Norvegian de Teologie din Oslo a găzduit în perioada 9-10 septembrie o conferință internațională, al cărei principal scop a fost acela de a prezenta public rezultatele proiectului „Culta – Religie și multiculturalism: educație și dialog intercultural în serviciul parohiilor și al comunităților locale”, informează „Ziarul Lumina”.

Conferința a marcat încheierea oficială a proiectului și a reunit toți partenerii din cadrul acestuia. La conferință au participat experți și clerici (preoți, diaconi, monahi, pastori etc.) din diferite țări europene și de diferite confesiuni creștine, pentru a încuraja dialogul deschis cu privire la rolul lor în procesele de dezvoltare a comunităților locale și parohiale și pentru a preveni orice formă de conflict legată de prezența persoanelor de origine, cultură și culte diferite, altele decât majoritatea în propriile lor comunități.

Clerici și experți din Norvegia, Estonia, Olanda, România, Bulgaria și Italia s-au întâlnit și au reprezentat marile confesiuni creștine: romano-catolică, ortodoxă, evanghelică luterană și reformată. Reprezentantul Universității din Craiova, partener în acest proiect, a fost diac. conf. univ. dr. Gelu Călina, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Craiova. Au participat de asemenea pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, pr. prof. univ. dr. Gheorghe Petraru, de la Facultatea de Teologie din Iași, și conf. univ. dr. Nicoleta Călina, cadru didactic la Facultatea de Litere din Craiova.

Conferința internațională este considerată una dintre cele mai importante rezultate ale proiectului multilateral (CULTA), proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul de învățare pe tot parcursul vieții – Grundtvig. Mai multe informații pe pagina web a proiectului: www.cultaproject.eu

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…