Proiect inedit: Hartă interactivă cu personalităţile înmormântate în cimitirul Mănăstirii Cernica

La intrarea în cimitirul Mănăstirii Cernica a fost amplasată o hartă cu locurile unde sunt înmormântate personalităţile care îşi dorm acolo somnul de veci. Harta poate fi accesată şi prin internet.

Proiectul le oferă posibilitatea credincioşilor să identifice mai ușor mormintele pentru a aprinde o candelă și a le cinsti memoria.

În acest sens, a fost realizată o hartă tipărită, prezentată pe un panou montat la intrarea în cimitir și a fost dezvoltată o soluţie software pentru implementarea unei hărţi interactive, accesibilă din internet, a declarat pentru Basilica.ro Protos. Simeon Cuțui, Secretarul Sectorului Exarhat al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi dezvoltatorul proiectului.

„Harta interactivă poate fi accesată prin scanarea cu telefonul mobil a codului QR de pe panou sau direct la adresa cmc.arhiepiscopiabucurestilor.ro și reprezintă o variantă digitală a hărţii tipărite, având câteva funcţionalităţi în plus. Prin selecţia unui anumit mormânt din hartă se deschide o fereastră care prezintă scurte informaţii legate de viaţa și activitatea persoanei înhumate, data nașterii, data trecerii la Domnul și o fotografie cu monumentul funerar pentru a putea fi identificat mai ușor în teren. Aplicaţia dispune și de funcţia de căutare”.

„Au fost evidenţiate peste o sută de personalităţi bisericești, politice și culturale, Mitropoliţi Primaţi, Arhiepiscopi, Episcopi, preoţi și monahi, academicieni, politicieni, eroi ai neamului și făuritori ai Marii Uniri, ingineri, artiști, arhitecţi, regizori, pictori și scriitori, subliniindu-se prin aceasta însemnătatea celui mai important cimitir bisericesc din România”, a precizat Protos. Simeon Cuțui.

Proiectul a fost implementat odată cu încheierea lucrărilor de sistematizare și reamenajare desfășurate în acest an la cimitirul Mănăstirii Cernica.

Citeşte şi: Personalități duhovnicești înmormântate la Mănăstirea Cernica – Fotoreportaj I şi Fotoreportaj II

Foto credit: captură cmc.arhiepiscopiabucurestilor.ro

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente