Proiect în sprijinul studenților derulat de Facultatea de Teologie din Craiova

Pe parcursul a doi ani, în perioada 3 ianuarie 2012 – 31 decembrie 2013, Facultatea de Teologie a Universității din Craiova implementează proiectul POSDRU/109/2.1/G/81762, intitulat „Competențe socio-umane pentru piața muncii din regiunea Sud – Vest Oltenia”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție: 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”, după cum a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de inserție pe piața muncii a 300 de studenți de la șapte specializări universitare din domeniul socio-uman (Teologie, Asistență Socială, Sociologie, Relații Internaționale și Studii Europene, Istorie, Română și Comunicare).

„În luna ianuarie, studenții au continuat să participe la stagiile de practică profesională din instituțiile de primire: Consiliul Județean Dolj, Arhiepiscopia Craiovei, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Asociația Vasiliada, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, Muzeul Olteniei, Parohia Sfinții Arhangheli, Parohia Sfântul Nicolae-Dorobănția, Grupul Școlar Traian Vuia, Liceul Teoretic Tudor Arghezi”, a spus prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, din cadrul Departamentului de Relații Publice al Universității din Craiova.

Totodată, s-a continuat evaluarea psihologică, informarea și consilierea studenților în cadrul Centrului de evaluare socio-profesională și orientare pentru o carieră în domeniul socio-uman creat în cadrul proiectului, în vederea identificării nevoilor si așteptărilor acestora cu privire la cariera lor profesională.

Comentarii Facebook


Știri recente