Proiect derulat de Asociația Vasiliada în sprijinul persoanelor fără adăpost

Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost „Sfântul Vasile”, al Asociației Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, continuă și în anul 2013 proiectul „Subvenție Legea 34/1998”. Acesta are ca obiective oferirea de servicii sociale în cadrul Centrului pentru cel puțin 45 de persoane, încadrarea în muncă a cel puțin 14 persoane și participarea la cursuri de formare profesională, după cum ne-a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Persoana fără adăpost este acea persoană care locuiește pe stradă de o perioadă mare de timp, nu are surse constante de venit, se află într-o situație de criză la nivel personal, psihic, relațional, social, juridic, medical, situație determinată de absența unui adăpost sau de imposibilitatea de a-și oferi unul. Ea prezintă deficiențe în mobilizarea resurselor proprii sau externe”, a precizat părintele diacon Sorin Pârvănescu, coordonatorul Centrului social „Sfântul Vasile”.

Potrivit părintelui diacon, prin serviciile acordate, centrul încearcă să rezolve problema locativă, să contribuie la ieșirea din situația de criză și la reducerea treptată a gradului de excludere socială a beneficiarilor. În perioada în care beneficiarii sunt adăpostiți la Centru, echipa pluridisciplinară face o analiză atentă a situației fiecăruia dintre ei și demarează măsurile de incluziune socială.

Proiectul „Subvenție Legea 34/1998” este finanțat de Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse, prin Direcția de Muncă și Protecție Socială Dolj. Scopul proiectului este de a îmbunătăți viața persoanelor defavorizate, prin acordarea de servicii socio – profesionale, medicale și educaționale.

Comentarii Facebook


Știri recente