Proiect de promovare a Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia și a Iașului

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iași , cu sprijinul Consiliului Județean Iași și al Primăriei Municipiului Iași, în calitate de organizatori și, respectiv, de parteneri ai concursului „Golia în artă”, au stabilit câștigătorii primei ediții a acestui concurs, organizat pe 2 categorii de vârstă, informează „Ziarul Lumina”.

Juriul competiției a fost compus din Iulia Stavarachi, consultant artistic Ateneul Tătărași Iași și colaborator Radio Iași, Sorin Otînjac, artist plastic și cadru didactic la Universitatea de Arte Plastice Iași, Eugen Mircea, artist plastic, și Dorin Lehaci, artist popular și profesor la Școala Populară de Arte Iași.

În urma jurizării, la categoria de vârstă 7-14 ani, premiul I, în valoare de 600 lei, a fost obținut de Gogan Eduard Ionuț – 10 ani (județul Argeș), premiul al II-lea, în valoare de 500 lei, a fost obținut de Halbet Dragoș – 11 ani (jud. Dâmbovița), iar premiul al III-lea, în valoare de 400 lei, a fost adjudecat de Doțiu Cătălina – 12 ani (jud. Timiș). La categoria de vârstă 14-40 ani, clasamentul a fost următorul: premiul I, în valoare de 600 lei – Nagy Ana Maria Andreea (17 ani – jud. Mureș), premiul II, în valoare de 500 lei – Zaharia Geanina (18 ani – jud. Brăila) și premiul III, în valoare de 400 lei – Grosu Cătălina (15 ani – Republica Moldova).

Concursul a făcut parte din seria de acțiuni de promovare a Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia și a Iașului. Începând cu data de 1 martie 2014, va fi lansată cea de-a doua ediție a concursului, cu tema „Iașul, așa cum îl văd eu”.

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iași a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizației „Europa Nostra” pentru Patrimoniul Cultural la secțiunea Conservare.

Comentarii Facebook


Știri recente