Proiect de incluziune socio-educațională dedicat tinerilor, în Arhiepiscopia Târgoviştei

Arhiepiscopia Târgoviștei și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița au demarat vineri, 7 octombrie 2016, un proiect de incluziune socio-educațională. Proiectul vizează, pentru început, ajutorarea a 20 de copii proveniți din familii cu o situaţie financiară fragilă, stabilite în cartierele  Romlux și Halta Teiș din Municipiului Târgoviște.

Argumentul principal al acestui demers este însăși ideea că educația incluzivă poate să acopere deficitul apărut în urma nevoilor reale cu care se confruntă acești copii aflați în pericol de excludere. Partenerii de proiect au constatat, încă de la debutul acestuia, că toți copiii din grupul țintă se pot adapta cu ușurință cerințelor școlii dacă sunt depășite barierele discriminatorii și marginalizante, se precizează în comunicatul emis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Arhiepiscopia Târgoviștei le va oferi acestora uniforme școlare complete, încălțăminte, rechizite și manuale, facilitându-le accesul la informație, educație și recuperare psiho-socială.

Parteneriatul se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei.

 

„Biserica şi şcoala, alianţă pentru o speranţă”, parteneriat educaţional la Târgovişte – Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Mihai Eminescu a fost evocat peste ocean

În perioada 11-12 ianuarie la New York a avut loc Simpozionul „Mihai Eminescu”. Cea de-a XXVII-a ediţie a reliefat multiple aspecte din creația poetică și jurnalistică a marelui poet român. Evenimentul s-a desfăşurat sub auspiciile…