„Biserica şi şcoala, alianţă pentru o speranţă”, parteneriat educaţional la Târgovişte

Biserica şi şcoala, alianţă pentru o speranţă este titlul parteneriatului educaţional desfăşurat, în perioada martie-iunie 2016, în cadrul a 21 unităţi şcolare din judeţul Dâmboviţa. Încheiat între Arhiepiscopia Târgoviştei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (I.S.J.D.), parteneriatul a urmărit creşterea performanţei şcolare a elevilor de clasa a VIII-a, cu rezultate modeste la învăţătură, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Rezultatele înregistrate în urma desfăşurării parteneriatului au fost încurajatoare. Astfel, promovabilitatea în rândul elevilor din aceste şcoli, la Evaluarea Naţională, a fost de 40,18%, înregistrându-se o creştere cu 34,47% faţă de simularea din luna februarie 2016.

Parteneriatul şi-a propus încurajarea participării elevilor de clasa a VIII-a, din 21 de unităţi şcolare, la orele de pregătire suplimentară, în vederea obţinerii unor rezultate mai bune la examenul naţional. În acest sens, preoţii de la parohiile unde există şcoli cu rezultate modeste la învăţătură, alături de directorii de şcoli, diriginţii şi profesorii de limba română şi matematică, s-au implicat pentru a-i ajuta pe aceşti copii să frecventeze şcoala, pentru a-şi dezvolta competenţele de comunicare în limba română şi a celor de rezolvare a problemelor de matematică. Clericii i-au ajutat pe părinţi şi pe elevi să conştientizeze importanţa educaţiei şi, pe cât a fost posibil, le-au oferit copiilor şi sprijinul material şi financiar necesar educaţiei (hrană, îmbrăcăminte, rechizite, cheltuieli privind transportul).

Parteneriatul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente