Proiect de incluziune socială Școala Christiana – Centru de zi

Asociația filantropică medical-creștină „Christiana” vine în sprijinul tinerilor care au abandonat școala. Asociația, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a inițiat proiectul de incluziune socială „Școala Christiana – Centru de zi”, care se va derula pe o perioadă de 12 luni și care se adresează tinerilor care au abandonat școala, din familii disfuncționale, fără venituri, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Proiectul are ca scop sprijinirea tinerilor aflați în situații de risc școlar, prin dezvoltarea unei activități generatoare de venit. În acest sens, nouă tineri ce frecventează cursurile Școlii „Christiana” vor urma un atelier practic, unde vor învăța să confecționeze diferite obiecte de artizanat. Pe toată perioada cursului, tinerii vor fi plătiți cu ora, bani cu care vor putea să-și continue pregătirea și să-și finalizeze studiile gimnaziale și liceale.

La finalul cursului, beneficiarii proiectului vor obține, în urma unui examen practic, o diplomă care să-i ajute pe viitor să își găsească un loc de muncă stabil, pentru a se putea integra mai ușor în societate.

Proiectul dorește sprijinirea în special a tinerilor care au abandonat școala, fie pentru că au rămas repetenți doi ani la rând, fie că au depășit cu cel puțin doi ani vârsta corespunzătoare clasei lor și nu mai pot urma cursurile la zi în școlile generale, potrivit asistentul social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Ana Cășvean.

Aceștia fac parte cu precădere din familii disfuncționale, sărace, de etnie rromă, pentru care educația nu reprezintă o prioritate. Pe termen lung, proiectul va aduce o schimbare pozitivă în viața tinerilor, astfel încât competențele și experiența acumulată în cadrul atelierului vor constitui un avantaj pentru integrarea acestora pe piața muncii. Proiectul „Școala Christiana – Centru de zi” se va derula pe o perioadă de 12 luni și este susținut financiar de Federația Filantropia și Fundația Ester.

Comentarii Facebook


Știri recente