Proiect de educație antreprenorială în mediul rural derulat de Asociației Vasiliada

În cadrul proiectului “Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural”, implementat de Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, a început furnizarea unui nou curs de formare profesională, informează Gabriela Firu. Cursul se desfăşoară în cadrul Centrului Multifuncțional de sprijin şi asistenţă pentru servicii integrate din comuna Lipovu, judeţul Dolj şi are în vedere dezvoltarea de competențe antreprenoriale pentru un număr de 21 persoane inactive pe piaţa muncii şi ocupate în agricultura de subzistenţă.

“La finalul perioadei de instruire, participanţii vor fi în măsură să dezvolte planuri pentru a demara activităţi proprii, generatoare de venit în domenii diferite de cel agricol”, a declarat Anca Maria Casangiu, ofiţer de promovare în cadrul proiectului.

Cei 21 de cursanţi se alătură altor 52 de persoane care sunt în acest moment instruite în meseria de îngrijitor bătrani la domiciliu. Până la finalul proiectului, 320 de persoane fără loc de muncă, care trăiesc în mediul rural din judeţele Dolj și Gorj, vor fi calificate în meserii precum frizer, brutar, lucrător în construcţii, antreprenor şi îngrijitor bătrani la domiciliu. Pe lângă cursurile de formare, persoanele selectate în cadrul proiectului beneficiază şi de servicii pentru facilitarea accesului pe piața muncii, informare și consiliere profesională, orientare și mediere pe piaţa muncii.

Proiectul POSDRU/139/5.2/G/125762 „Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural“ este implementat de Asociatia Vasiliada în parteneriat cu Asociatia „Mereu pentru Europa“ şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5, Domeniul Major de Interventie 5.2 – Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale, în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi dezvoltarea forţei de muncă.

Comentarii Facebook


Știri recente