Proiect cultural „Istoria în imagini”

Luni, 11 noiembrie, în incinta Seminarului Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, va debuta proiectul cultural „Istoria în imagini”. Acesta se va desfășura în șase licee partenere din județul Caraș-Severin, în perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, după cum ne-a transmis .

Proiectul cultural „Istoria în imagini” își propune să prezinte cele mai importante monumente de patrimoniu din județul Caraș-Severin, precum și contribuția acestora la istoria locală și națională. De asemenea, prin derularea proiectului cultural „Istoria în imagini” se urmărește și promovarea monumentelor de patrimoniu în rândul elevilor dar și comunităților din care provin aceștia.

În cadrul proiectului se va realiza o expoziție itinerantă de fotografii cu monumentele de patrimoniu cele mai importante din județul Caraș-Severin, de asemenea, toți elevii cărășeni care vor vernisa expoziția, sunt invitați să participe la concursul „Promovez ca să salvez!”.

„Elevii vor trebui să realizeze un eseu de maxim 2 pagini, cu cele mai bune idei de promovare a monumentelor de patrimoniu din județ. Se va forma o comisie formată din directorul școlii, profesorul implicat în proiect și coordonatorii proiectului, care va evalua lucrările elevilor. Eseurile vor fi strânse de către profesorul implicat în proiect până maxim joi, astfel încât vineri, în utlima zi a expoziției, să se cunoască câștigătorii. Regulamentul concursului va fi afișat în cadrul expoziției. Toți elevii participanți vor primi diplome, iar câștigătorii alături de profesorul implicat în proiect, vor beneficia, împreună cu elevi și profesori de la alte cinci licee din județ, de o excursie gratuită de o zi la monumentele de patrimoniu prezentate în cadrul expoziției, iar excursia se va organiza în luna aprilie”, a precizat diac. Nicolae Codrea, coordonatorul proiectului.

Proiectul cultural „Istoria în imagini” este derulat de către Asociația „Ioan Popasu” a Episcopiei Caransebeșului și este finanțat de către Consiliul Județean Caraș-Severin. În cadrul proiectului sunt implicate șase instituții de învățământ importante din județul Caraș-Severin: Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, Liceul Pedagogic „C.D. Loga” din Caransebeș, Liceul Teoretic „Traian Doda” din Caransebeș, Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița și Liceul Bănățean din Oțelu Roșu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…