Proiect catehetic în parohia Cernu

În ziua de prăznuire a Întâmpinării Domnului, în Parohia Cernu (Protoieria Moineşti), a avut loc debutul programului catehetic „Împreună învățăm săînaintăm spre Cer”, care se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la iniţiativa preotului paroh Mihai-Codrin Laslău.

”După participarea la Sfânta Liturghie, cei 42 de copii din satul Cernu, elevi în clasele V-VIII și liceu, a fost prezentat scopul derulării programului catehetic ca fiind unul de conlucrare în descoperirea faptelor, gândurilor, gesturilor, cuvintelor frumoase care pot ridica oamenii din societatea contemporană spre Cer. Apoi, fiecare copil s-a prezentat, a vorbit despre personalitatea lui, despre activităţile din timpul liber, materiile şcolare preferate şi contribuția pe care ar dori să o aducă societăţii la maturitate. Acesta a fost un moment vesel în care copiii au arătat deschidere pentru călătorie, poezie, religie, pictură, medicină, informatică, farmacie, asistenţă medicalăși dans”, a declarat preotul Codrin Laslău, potrivit epr.ro.

La final, tinerii au adresat preotului paroh întrebări scrise, urmând ca răspunsurile să fie date la următoarea întâlnire. Tot atunci va rula, prin videoproiecție, și un film cu mesaj educativ.

Comentarii Facebook


Știri recente