Proiect catehetic Bucuria Învierii, în Episcopia Sălajului

Proiectul „Bucuria Învierii”, aflat la cea de a V-a ediție, desfășurat sub coordonarea pr. Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială, și a pr. Alexandru Bande, coordonatorul Circumscripției catehetice Ileanda, s-a încheiat la biserica din Parohia Dădâceni, Protopopiatul Jibou, unde este paroh Mihai Bâlc, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Proiectul catehetic s-a derulat pe parcursul lunilor aprilie-mai și a constat într-un parteneriat între Episcopia Sălajului, Circumscripția catehetică Ileanda și școlile gimnaziale din localitățile Rus, Poiana Blenchii, Gâlgău și Șimișna din județul Sălaj, având ca scop menținerea și transmiterea obiceiurilor pascale.

După oficierea slujbei de Te-Deum, într-o biserică arhiplină cu copii îmbrăcați în straie populare și credincioși din parohie, copiii implicați în proiect au prezentat un program artistic.

Părintele coordonator al Circumscripției catehetice Ileanda, Alexandru Bande, a prezentat grupurile de copii din fiecare localitate implicată în proiect alături de preoții coordonatori: Rus – preot Alexandru Bande, Poiana Blenchii – preot Andrei Coste, Gâlgău – preot Paul Chiroban, Luminiș – preot Mihai Bâlc, Buzaș – preot Silviu Bocșițan, Șimișna – preot Vasile Căprar, Făntânele-Rus – preot Traian Micle și copiii de la școlile gimnaziale alături de profesorii coordonatori: Școala Gâlgău – prof. Augustin Șomcutean, Școala Poiana Blenchii – prof. Maria Contiș, Școala Șimișna – prof. Anca Almaș și prof. Viorica Pop.

La eveniment a fost prezentă și stareța Maria Terheșiu, de la Mănăstirea „Sfânta Maria” din localitatea Rus, județul Sălaj.

La finalul activității, părintele inspector Silviu Boha a adresat felicitări și a mulțumit tuturor, menționând beneficiile aduse în rândul copiilor, tinerilor și credincioșilor de proiectele catehetice care se derulează în întreaga Patriarhie Română. Totodată, pr. Silviu Boha a arătat preocuparea constantă a Episcopiei Sălajului privind implicarea copiilor în viața Bisericii, apoi a oferit, din partea Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului, diplome de participare și de merit preoților și profesorilor implicați în proiect, iar copiii au fost răsplătiți cu daruri oferite din partea preotului și Consiliului parohial din Dădâceni.

Comentarii Facebook


Știri recente