Prohodul Domnului în Parohia Coslada, Spania

Am pomenit, cu darul lui Dumnezeu, în Sâmbăta cea Mare, înmormântarea Domnului Hristos, petrecerea în mormânt a Mântuitorului nostru. Am retrăit cele ce s-au petrecut pentru noi și pentru a noastră mântuire în această zi. Hristos este în mormânt cu trupul, în iad cu sufletul și în Rai, ca un Dumnezeu, cu tâlharul.

Prohodul Domnului de vineri seara, 13 aprilie 2012, a fost ultima etapă a tânguirii lui Hristos, Care se află acum în mormânt. Adunați în jurul epitafului, credincioșii comunității L-au prohodit pe Domnul, după care, la sfârșitul slujbei, au înconjurat, în procesiune, biserica, cu Sfântul Aer, pe sub care au trecut cu toții, după cum a precizat părintele paroh George Cimpoca.

În această seară credincioșii vor participa la slujba Învierii Domnului. Ajunși în această zi, Biserica ne cheamă, spunând: ‘Ziua Învierii să ne luminăm cu prăznuirea și unii pe alții să ne îmbrățisăm, să zicem fraților și celor ce ne urăsc pe noi și așa să strigăm: Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând și celor din mormânturi viață dăruindu-le’.

Comentarii Facebook


Știri recente