Prohodire pentru subprefectul județului Dolj

Numeroși credincioși, oficialități locale, angajați ai instituțiilor publice craiovene l-au condus pe ultimul drum pământesc pe Ionel Ciobotea, subprefectul județului Dolj. Slujba de prohodire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în Catedrala „Maica Precista” – Dudu din Craiova, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Înaltpresfințitul Părinte Mitropolit Irineu a să­vârșit marți, 14 iulie, la Paraclisul Mitropolitan „Madona Dudu” din Craiova, sluj­ba de Prohodire a subpre­fectu­lui de Dolj, Ionel Ciobotea. În vârstă de 63 de ani, Ionel Ciobotea a fost subprefect al jude­țu­lui Dolj din anul 2006. În perioada 2001-2006 a îndeplinit funcția de secretar general al in­sti­­tuției. A plecat la cele ­veș­­nice în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 iulie), la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, unde suferise o intervenție chi­rurgicală. Trupul neînsuflețit a fost înhumat la Cimitirul Craiova Nord.

În cuvântul de mângâiere sufletească, adresat familiei, rudelor, prietenilor și repre­zen­tan­ților instituțiilor publice din Craiova, Mitropolitul Olteniei a subliniat convingerea că prin cre­dință, prin faptele bune săvârșite în viață și cu ajutorul rugăciunilor celor apropiați, sufletul celui plecat dintre noi va merge în Împărăția cea veșnică a cerurilor.

„Sunt convins că disponibilitatea spre fapta cea bună, credința în Dumnezeu și rugăciunile noastre vor face ca sufletul fratelui nostru Ionel să meargă în Împărăția lui Dumnezeu, așa cum spunem și în cântările noastre religioase: «Fericită este calea pe care mergi astăzi, sufle­te, că ți s-a gătit ție loc de odihnă!» Sigur că durerea celor a­pro­piați, a familiei, a tuturor celor care l-au cunoscut, l-au iubit și apreciat este mare și ne-am dori mult să nu existe această des­părțire. Dar și noi suntem trecători pe acest pământ, suntem oameni cu slăbiciuni și neputințe și nu putem face altceva decât să ne rugăm Bunului Dumnezeu ca sufletul său să fie așezat cu drepții în Împărăția cerurilor, iar trupul să meargă în casa de pământ a strămoșilor săi. Fie ca amintirea lui să rămână veșnic în sufletele și inimile noastre, întărind astfel comuniunea de iubire dintre cei de pe pământ cu cei care au trecut în patria cerească”, a conchis IPS Părinte Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente