Programul slujbelor de la Catedrala Patriarhală

Cu prilejul marelui praznic al Botezului Domnului, la Catedrala patriarhală vor fi oficiate, zilele acestea, slujbe speciale.

„În Ajunul Bobotezei vom săvârși Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și către finalul ei înainte de binecuvântarea sfârșitului de Liturghie vom săvârși Sfințirea cea Mare a Apei sau Aghiasma Mare, slujbă care se săvârșește doar de două ori în ziua Ajunului, respectiv, în ziua Sărbătorii Botezului Domnului. Conform tradiției de la Catedralele chiriarhale și de la Catedrala Patriarhală în special îndată după săvârșirea Aghesmei Mari vom merge cu Ajunul la Reședința Patriarhală împreună cu soborul Catedralei”, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale.

Slujba Aghesmei Mari se săvârșește atât în Ajunul Bobotezei, cât și în ziua Botezului Domnului.

„În Ziua Praznicului Bobotezei va fi săvârșită Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, Liturghie care se săvârșește după cum se știe de 10 ori pe an, iar în continuarea Liturghiei se va săvârși în spațiul dintre Catedrală și Reședința Patriarhală Sfințirea cea Mare a Apei”, a mai adăugat Arhim. Timotei Aioanei.

Sfintele slujbe oficiate la Catedrala patriarhală vor fi transmise în direct de TRINITAS TV și Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente