Programul „Masa Bucuriei” pentru 200 de copii din com. Glina

Cei 200 de copii din comuna Glina care au beneficiat sâmbătă, 20 februarie 2016, de asistenţă medicală gratuită în cadrul programului Sănătate pentru sate (mai multe informaţii aici) au primit pachete constând în articole de igienă personală (periuţe de dinţi şi pastă de dinţi, săpunuri) şi rechizite, informează Ana-Maria Vasilăţeanu, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Acţiunea social-filantropică desfăşurată cu sprijinul Carrefour România se înscrie în programul social-filantropic Masa Bucuriei, program prin care se doreşte sprijinirea categoriilor sociale defavorizate.

***

În urmă cu puţin timp, programul „Masa Bucuriei” a fost extins la nivel naţional. După cum se precizează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Patriarhiei Române „pornind de la o voinţă comună, aceea de a interveni pentru sprijinirea categoriilor sociale defavorizate, PATRIARHIA ROMNĂ şi CARREFOUR ROMNIA SA au decis să extindă Programul Masa Bucuriei, program care constituie astăzi o necesitate socială practică şi are o semnificaţie spirituală profundă, inspirată din Evanghelia iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, dar mai ales pentru cei aflaţi în dificultate”. În acelaşi comunicat se precizează că „parteneriatul dintre părţile menţionate mai sus s-a derulat, într-o primă fază, la nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor”, apoi „partenerii au considerat că este posibilă și necesară extinderea acestuia la nivelul întregii țării, urmând să fie implicate toate magazinele de tip supermarket și hipermarket din rețeaua CARREFOUR”

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…