200 de copii din comuna Glina au beneficiat de asistenţă medicală gratuită

200 de copiii şi 100 de adulţi din comuna Glina, judeţul Ilfov, au beneficiat sâmbătă, 20 februarie 2016, de asistenţă medicală gratuită.

În comuna ilfoveană s-a desfăşurat, în această sâmbătă, o nouă acțiuneumanitară în cadrul Programului Sănătate pentru sate, program demarat de Patriarhia Românăîn colaborare cu Ministerul Sănătăţii, cu ajutorulvoluntarilorde la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Acţiunea de astăzi a fost dedicată micilor pacienţi de aici, deoarece, în celelalte etape ale programului, medicii au constatat faptul că foarte puţini copii au fost consultaţi de un pediatru, mulţi dintre ei având nevoie de asistenţă medicală.

La acţiune a participat medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de neonatologie a Spitalului Maria Curie împreună cu 25 de medici având diferite specializări: pediatrie, psihiatrie pediatrică, stomatologie, neurologie, kinetoterapie, cardiologie, diabet și nutriție, gastroenterologie, endocrinologie, ecografie abdominală, medicină de urgență, recuperare medicală. Totodată au fost prezenţi şi30 deasistenți medicali și voluntari,după cum informează Ana-Maria Vasilăţeanu, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

„Nu suntem la prima acţiune de acest fel. Personal este o bucurie pentru mine să pot face ceva pentru aceşti micuţi şi, ca de fiecare dată, când pot să fiu prezent aici, în mijlocul sătenilor, vin cu toată inima. Am întâlnit şi cazuri mai speciale, cazuri pe care le vom urmări şi sperăm să fie bine fiecare dintre ele”, a declarat mediculCătălin Cîrstoveanu, Șeful Secției de Neonatologie a Spitalului Maria Curie.

Primarul Vasile Marin a fost foarte mulţumit de felul în care a decurs acţiunea de astăzi.

„O acţiune excepţională pe care ne-am dorit-o şi care nu s-a întâmplat până anul trecut în comuna noastră. Mulţumim Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Părintelui Ciprian Grădinaru şi în aceeaşi măsură le suntem recunoscători medicilor, asistenţilor şi voluntarilor care şi-au făcut timp să vină la noi în comună. De asemenea, vreau să le mulţumesc şi celor patru preoţi din parohiile comunei Glina pentru implicarea şi responsabilitatea pe care o au faţă de comunitate şi oameni. Fără ajutorul dumneavoastră şi fără ajutorul comun nu am fi reuşit să descoperim atât de multe cazuri care au nevoie de ajutor. Vă mulţumesc şi Dumnezeu să vă răsplătească şi să vă ajute să ajungeţi la cat mai mulţi oameni deoarece sunt mulţi nevoiaşi la sate”, a precizat primarul comunei Glina, dl. Vasile Marin.

Au fost descoperite cazuri mai grave care acum sunt urmărite de medicii specialişti pentru a fi tratate. În aceeaşi situaţie se află şi Ioniţă Samuel, în vârstă de 9 ani. Copilul a fost diagnosticat cu neurofibromatoză. Tatăl băiatului, Ioniţă Nicuşor, a declarat că „am primit ajutor datorită acestei campanii noi. Mai am acasă alţi 6 copii şi nu ne este foarte uşor să mergem la medic cu fiecare dintre ei. În aceeaşi situaţie sunt multe alte familii şi vreau să vă mulţumesc că aţi venit la noi.”

Campania „Sănătate pentru sate” a început​ în data de 03 septembrie 2015,​ cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în urma semnării Protocolului de cooperare între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii și vizează persoanele cu vârstă înaintată, precum și persoane cu statut socio-economic scăzut​.

Comentarii Facebook


Știri recente