Programul de burse Evghenie Voulgaris pentru studii avansate de teologie

Programul de burse Evghenie Voulgaris

Institutul „Sfântul Maxim Grecul” din Atena, cu sprijinul Mănăstirii Vatoped, instituie Programul de burse Evghenie Voulgaris pentru studii avansate privind viața duhovnicească și teologie ortodoxă.

Evghenie Voulgaris (1716-1806) a fost Rectorul Academiei Atoniada, fondată de Mănăstirea Vatoped. A fost un important om de cultură al vremii sale, teolog, filosof, savant, enciclopedist, poet, părinte și păstor al Bisericii, dascăl cu influență  panortodoxă.

Cui se adresează Programul de burse Evghenie Voulgaris

Programul de burse „Evghenie Voulgaris” se adresează teologilor ortodocși, cu vârste până în 37 de ani, posesori ai titlului de doctor în teologie sau doctoranzi.

Candidații trebuie să fie buni cunoscători de limbă greacă veche, greacă nouă și engleză, deținători ai unui nivel înalt de cunoștințe teologice și posesori ai unor calități academice excepționale. De asemenea, sunt necesare competențe în Microsoft Office și utilizarea Internetului.

Durata bursei este de 1 an (1 octombrie – 30 septembrie). Cursurile se vor ține în limba greacă (nouă).

Ce presupune participarea la acest program

Scopul programului de burse Evghenie Voulgaris este  promovarea studiului sistematic și avansat al vieții duhovnicești și al teologiei ortodoxe, prin intermediul tradiției liturgice și duhovnicești și al experienței vieții în Hristos.

Programul se va desfășura la Sfânta Mănăstire a Vatopedului și bursierii vor beneficia de asistența și colaborarea unor reprezentanți de seamă ai vieții monahale, ai vieții bisericești și ai teologiei ortodoxe.

Director de studii al programului este Pr. Constantin Coman, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Bursa se oferă pentru un an universitar și presupune: suma de 800 de euro lunar, găzduire (cazare și masă) la Mănăstirea Vatoped, în camere de o singură persoană, spații speciale pentru studiu (săli pentru cursuri, bibliotecă, acces la internet), acces la viața liturgică și duhovnicească a Mânăstirii (programul liturgic, trapeză, sinaxe etc.).

Bursierii trebuie să rămână în mănăstire cel puțin șase luni pe an (octombrie-noiembrie, februarie-martie, mai-iunie). Restul perioadei de până la un an va fi consacrată finalizării lucrării științifice de finalizare a cursurilor.

Mai multe detalii despre înscrierea la această bursă și despre programul de studii aflați aici.

Foto credit: Orthodoxia News Agency

Comentarii Facebook


Știri recente