Program socio-cultural pentru vârstnici, la Galați

Sâmbăta aceasta, 30 mai 2015, la Centrul multifuncțional de servicii sociale „Speranțe pentru vârsta a III-a”, de pe lângă Parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” din Galați, a avut loc o acțiune dedicată persoanelor instituționalizate. La eveniment au participat elevi și studenți studenți teologi, dar și membre ale Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe, filiala Galați.

La eveniment au participat membri ai mai multor instituții din municipiu, precum: Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei”, Facultatea de Istorie, Filozofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos”, secția Asistență-socială, Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu”, Școala Generală nr. 17 și S.N.F.O.R. – Filiala Galați, după cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea.

Firesc, programul a debutat cu o slujbă de mulțumire după care a fost săvârșit parastasul pentru persoanele aflate în grija Centrului, trecute la Domnul.

În continuare, tinerii au prezentat un program cultural – artistic, în cadrul căruia au fost interpretate cântece religioase și instrumentale, au fost recitate poezii creștine și a fost pusă în scenă o piesă de teatru.

În încheierea programului artistic, tinerii elevi și studenți au antrenat cele 30 de persoane asistate într-un dialog vesel cu proverbe și ghicitori.

La activitate au fost invitați și 25 de tineri aflați în plasament la Centrul „Ion Creangă” – Galați care, în ajun de 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, au primit ca daruri revista eparhială ”Călăuza Ortodoxă”, cărți de rugăciune, iconițe, dulciuri și instrumente de scris, după care au fost invitați la agapă.

În final, au fost vizitați cei 30 de asistați la domiciliu care au primit pachete cu alimente de strictă necesitate precum și produse de curățenie, oferite de către Centrul Multifuncțional în parteneriat cu filiala gălățeană a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe din România.

Comentarii Facebook


Știri recente