Program artistic susținut de copiii din Parohia Valdemoro, Spania

După ce în prima duminică a Postului au vestit primăvara dăruind mărțișoare confecționate chiar de ei, duminică, 11 martie, copiii din Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea” din Valdemoro le-au adus o bucurie mamelor, dedicându-le de această dată un spectacol de 8 Martie, ce a avut loc în biserică, după Sfânta Liturghie, după cum informează episcopiaspanieiportugaliei.es.

Momentul literar-artistic s-a desfășurat pe două categorii de vârstă: copii și adulți. Au fost recitate poezii specifice, ce au avut ca mesaj esențial evocarea prin vers a personalității mamei, după care a fost pusă în scenă poezia Mama aparținându-i poetului transilvan George Coșbuc. Rolul principal a fost interpretat de tânăra Andreea Bobocea, iar cel al povestitorului de Alexandra Aanicăi. De asemenea, grupul vocal mixt al parohiei a interpretat la finalul manifestării câteva melodii consacrate, remarcându-se ca solistă doamna Viorica Bobocea, pe un fundal instrumental asigurat la chitară de domnul Adrian Mironescu.

Toți tinerii implicați în acest montaj au primit din partea preotului paroh Dorin Sas câte o icoană cu Maica Domnului, în timp ce toate doamnele și domnișoarele au primit câte o floare.

Deși se numără printre parohiile recent-înființate în Episcopia Spaniei și Portugaliei, în Parohia Valdemoro astfel de activități cultural-artistice sunt tot mai frecvente, părintele paroh Dorin Sas, care le și coordonează, încurajează părinții să sprijine aceste inițiative. Și în contextul ultimului eveniment, părintele Dorin le-a spus celor prezenți că „activitățile extraliturgice sunt deosebit de importante pentru a-i deprinde pe tineri cu ceea ce înseamnă un act cultural-artistic autentic, sub aripa bisericii, ce ne aduce aminte de spiritualitatea românească, pe care avem datoria de a o cunoaște și cultiva, chiar și pe meleaguri îndepărtate de locurile natale”.

După cum a precizat părintele Dorin Sas, următoarea manifestare va fi organizată la sfârșitul lunii mai, de Praznicul Înălțării Domnului, fiind dedicată Zilei Eroilor Neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente