Program after-school la Bistrița

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului se implică în educarea copiilor prin implementarea unui program after-school la una din clasele pregătitoare ale Școlii Gimnaziale „Ștefan Cel Mare” din Bistrița. Proiectul pilot „Școala după școală – Sfântul Stelian” a fost inaugurat o dată cu începerea noului an școlar, informează „Ziarul Lumina”.

Cei mici beneficiază de ghidare și coordonare educațională din partea profesorilor voluntari, cu o bogată experiență în predare.

La festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Școala Gimnazială „Ștefan Cel Mare”, protopopul de Bistrița, Alexandru Vidican și inspectorul eparhial pentru tineret, pr. Tudor Mudure, au oficiat o slujbă de Te Deum.

În cuvântul rostit la festivitate, directoarea școlii, Lucica Iacob a arătat că onestitatea, bunătatea, deschiderea spre cunoaștere și credința în Dumnezeu sunt valori esențiale în procesul de educare și i-a asigurat pe părinți că alegerea pe care au făcut-o atunci când și-au înscris copiii la Școala „Ștefan Cel Mare” a fost una inspirată, încredințându-i de profesionalismul colectivului didactic.

De asemenea, aceasta a precizat că organizarea programului after-school s-a făcut la inițiativa Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sătmarului, iar în acest proiect s-au implicat profesori voluntari.

Protopopul Alexandru Vidican a menționat că „menirea Școlii și a Bisericii, alături de părinți, este de a crește și educa tinerele generații nu numai prin umplerea minții cu cunoștințe, ci și prin umplerea potirului inimii cu evlavie și bună purtare”. De asemenea, pr. Alexandru Vidican a menționat că prin participarea copiilor la Sfânta Liturghie, în mod regulat, aceștia au posibilitatea de a crește frumos.

Activități diverse, în mod gratuit

La programul after-school participă 25 de copii, iar acesta se desfășoară de luni până joi, între orele 12:00-16:00, iar vineri, între orele 12:00-14:00, conform pr. Tudor Mudure, coordonatorul proiectului „Școală după școală-Sfântul Stelian”. Clasa dispune de dotări moderne, iar cei mici sunt implicați în jocuri de cunoaștere, educaționale și de logică. De asemenea, la „Clubul de cunoaștere”, profesorii prezintă celor mici Biblia, copiii învață limbi străine și își îmbogățesc limbajul prin lecturi. Elevii mai participă la clubul de sport și mișcare, la cel de artă și meșteșug, unde sunt ateliere de muzică, teatru și pictură. Elevii participă la Sfânta Liturghie însoțiți de profesorul de religie, iar în vacanțe vor avea posibilitatea de a participa la școlile de vară și taberele tematice, organizate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. Pentru activitățile desfășurate nu se percep taxe, acestea fiind susținute de inițiatorii și colaboratorii proiectului. Părinții plătesc doar masa de prânz și materiale didactice. Proiectul va fi extins și la alte clase, conform pr. Tudor Mudure.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…