Profesorii de religie din Mehedinți s-au întrunit în ședință de lucru

În sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei a avut loc joi, 19 septembrie, consfătuirea anulă a preoților și profesorilor laici care predau disciplina Religie în unitățile de învățământ mehedințene, potrivit episcopiaseverinului.ro.

Întâlnirea a început cu o slujbă de Te Deum prin care s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru bunele rezultate ale anului trecut și s-a cerut binecuvântarea cerească și pentru noul an școlar. În cadrul ședinței au fost evidențiate aspecte din anul școlar 2012-2013 și s-au stabilit prioritățile pentru anul școlar care tocmai a început.

Pe ordinea de zi s-au aflat, de asemenea, prezentarea noutăților de la disciplina religie, a activităților extrașcolare desfășurate în parteneriat cu Episcopia Severinului și Strehaiei, precum și a proiectelor inițiate de Patriarhia Română. Această întâlnire are de asemenea scopul îmbunătățirii relației Școală-Biserică precum și a relației preot-profesor de religie. La eveniment, pe lângă cei peste 100 de profesori de religie, au fost prezenți din partea ISJ Mehedinți, inspectorul de specialitate, prof. Dana Săftoiu, iar din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei, consilierul Sectorului Învățământ și Tineret, preotul Ioan Ovidiu Polexă.

Evenimentul s-a bucurat de binecuvântarea PS Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei, care a apreciat implicarea și devotamentul profesorilor de religie din județul Mehedinți pentru propovăduirea dreptei credințe și formarea religios-morală a elevilor.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente