Profesorii de religie din Mehedinți, în ședință de lucru

Profesorii de religie din Episcopia Severinului și Strehaiei s-au întrunit la finele săptămânii trecute în cadrul consfătuirii anuale, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” de la Centrul eparhial din Drobeta-Turnu Severin și a fost moderat de prof. Dana Săftoiu, inspector de specialitate din partea Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, și consilierul Sectorului învățământ și tineret al Episcopiei Severinului, preotul Ioan Ovidiu Polexă.

Profesorii mehedințeni de religie au pus la punct cele mai importante și de actualitate probleme din cadrul învățământului gimnazial și liceal de pe raza județului Mehedinți. Astfel, în cadrul ședinței au fost evidențiate mai multe aspecte din anul școlar 2013-2014 și s-au stabilit prioritățile pentru noul an școlar. Ordinea de zi a cuprins și prezentarea noutăților de la disciplina religie, a activităților extrașcolare desfășurate de ISJ Mehedinți în parteneriat cu Episcopia Severinului și Strehaiei, precum și a proiectelor educaționale inițiate de Patriarhia Română. Celor de față le-au fost prezentate, printre altele, și aspecte recente din viața dinamică a Bisericii, implicată în educația tinerilor. Astfel, profesorii care au luat parte la Reuniunea națională a tinerilor ortodocși de la Baia Mare, din perioada 3-6 septembrie 2014, au împărtășit impresii și au recomandat celorlalte cadre didactice să promoveze evenimentul în rândul elevilor pentru o participare mai numeroasă la ediția de anul viitor. De asemenea, pr. Cosmin Eftimie Necșoiu, inspector al Biroului de catehizare, le-a comunicat dascălilor noutățile din cadrul proiectului educațional „Alege școala!”, implementat de Patriarhia Română și Fundația World Vision România. „În cadrul proiectului s-a creat un instrument educațional pe baza căruia se vor desfășura activitățile cu elevii, instrument care a fost depus spre acreditare, iar toți cei care vor face activități cu copiii vor fi acreditați. Astfel, consilierii pentru tineret vor avea o ocupație recunoscută în România, pentru care vor fi plătiți și vor putea să se implice și în alte programe de activitate de acest gen în Patriarhia Română. Proiectul «Alege școala!» nu se va termina după încheierea finanțării proiectului, ci va continua prin derularea activităților din cadrul centrelor catehetice înființate. De asemenea, câteva zeci de copii din Episcopia Severinului și Strehaiei vor lua parte în mod gratuit la taberele de vară de anul viitor”, a precizat pr. Cosmin Eftimie Necșoiu.

Întâlnirea s-a încheiat sub semnul rugăciunii, urmând ca dascălii să pună în aplicare noile prevederi ale sistemului educațional.

Comentarii Facebook


Știri recente