Profesori de religie din toată țara vor participa la cursurile de perfecționare didactică de la Mănăstirea Neamț

Profesori de religie din toată țara vor participa la cursurile de perfecționare didactică organizate la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, în perioada 25-28 iulie.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului Resurse Educaționale Deschise – Religie.

Ediția de anul acesta va avea două teme centrale, dedicate înțelegerii paradigmei sociale a credinței și a rolul activităților non-formale și out-door în explicarea termenilor religioși.

Printre invitații acestei ediții se numără: Prof. Vasile Timiș, Inspector General în cadrul Ministerului Educației Naționale, Prof. Adrian Opre și Prof. Ramona Buzgar, de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației UBB și Pr. Mihai Himcinschi de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia.

„Școala de vară este concepută pentru profesorii care doresc să-și îmbunătățească activitatea didactică, să ofere o varietate de experiențe pentru a construi cunoștințe, competențe, abilități și să propună activități inedite în educația religioasă”, au transmis organizatorii.

„Dorim să reflectăm critic și creativ asupra propriului act didactic, să găsim cea mai bună cale de aplicare, în diverse contexte educaționale a celor însușite la această activitate. Echipa, creativitatea și comunicarea sunt punctele noastre de reper”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Profesorilor de Religie, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia – Olt, Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj Napoca și cu Inspectoratele Școlare Județene Neamț, Olt, Buzău, și București.

Foto credit: Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț / Marius Chelmu

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente