Prof. Univ. Romiţă Iucu a primit „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”

Prof. Romiţă Iucu, președintele Consiliului de Orientare și Analiză Strategică al Universității din București (UB), a primit duminică „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”. Distincţia i-a fost acordată de Episcopul Lucian al Caransebeşului la hramul bisericii din Mercina, jud. Caraş-Severin.

Fiu al satului, Prof. Romiţă Iucu este doctor în stiinţele educaţiei, profesor universitar la Facultatea de Psihologie şi Stiinţele Educatiei şi fost prorector al UB.

Distincţia i-a fost acordată pentru „activitatea remarcabilă în apărarea valorilor creștine, slujirea Bisericii lui Hristos și a comunității umane”, anunţă eparhia.

De asemenea, Preasfinţitul Părinte Lucian a sfințit duminică, după liturghie, casa parohială din Mercina, recent renovată, și o placă comemorativă pentru cei 600 de ani de atestare documentară a localităţii.

Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost construită în anul 1973.

Prima atestare documentară a satului datează din 28 aprilie 1421, într-un act de zestre dat de Ioan Nnagylaki lui Nicolae şi Gheorghe Ksaki.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Dies Academicus 2022-2023

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a avut loc evenimentul „Dies Academicus”, luni, 30 ianuarie. În prima parte a programului Pr. Prof. univ. emerit dr. Ștefan Buchiu a susținut prelegerea „Actualitatea contribuției teologice a…