Procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou continuă în Arhiepiscopia Sucevei. Racla ajunge la mănăstiri și centre medicale

Procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava continuă în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Pelerinajul a început duminică pe străzile Sucevei, a continuat luni pe la diferite așezăminte monahale, urmând să se încheie marți, 12 octombrie, după ce sfintele moaște vor fi purtate prin întreaga eparhie.

Icoana și moaștele Sfântului Ioan au ajuns la mănăstiri, dar şi la centre medicale, „locuri în care cei îndurerați și greu încercați găsesc alinare în această perioadă dificilă”, a anunțat eparhia.

Traseul pelerinajului de luni a fost: Mănăstirea Dragomirna, Schitul Mitocul Dragomirnei, orașul Siret, Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie” și spitalele municipiului Rădăuți, Mănăstirea Bogdana, Mănăstirea Sihăstria Putnei, Mănăstirea Putna, Mănăstirea Marginea, Mănăstirea Sucevița, Mănăstirea Moldovița, Spitalul Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Vatra Dornei, Mănăstirea Gheorghițeni, Mănăstirea Rarău, orașul Gura Humorului, apoi Suceava.

„Ca semn al dragostei pentru ocrotitorul județului nostru, monahii și monahiile mănăstirilor vizitate în această zi, cadrele medicale și credincioșii au ieșit în întâmpinarea sfintelor moaște cu icoane, lumânări aprinse și flori în mâini, făcând semnul Sfintei Cruci și înălțând rugăciuni pentru încetarea răspândirii bolilor și pentru liniște sufletească”, se menţionează pe site-ul eparhial.

La Mănăstirea Putna a fost oficiată slujba Acatistului Sfântului Ioan cel Nou şi a fost înconjurată biserica mănăstirii cu racla Sfântului Ioan cel Nou.

La fiecare oprire, au fost rostite rugăciunii pentru încetarea pandemiei. Icoana şi sfintele moaşte au fost purtate în pelerinaj cu ajutorul unui automobil. Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

La Mănăstirea cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Marginea, delegația a fost întâmpinată de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, alături de obștea mănăstirii.

La sfârșitul zilei, racla a fost reașezată în biserica Mănăstirii „Sfântul Ioan”, din Suceava. Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul a evidenţiat bucuria oamenilor care l-au aşteptat pe Sfântul Ioan cel Nou.

Au fost „oameni cu flori în mână, (…) oameni cu lacrimi în ochi și oameni cu multă speranță, cu nădejde, care nu-și pierd credința nici în vremuri atât de dificile precum cele prin care trecem noi”.

Preasfinția Sa le-a mulțumit celor care au sprijinit acest demers prin rânduirea celor necesare pentru buna desfășurare a procesiunii.

„Deodată cu mulțumirile pe care le adresăm în primul rând lui Dumnezeu și Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou mulțumim încă o dată Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop, mulțumim părinților de la Catedrală și de la Centrul Eparhial care s-au ostenit, o osteneală frumoasă și dulce, care este răscumpărată prin multa bucurie pe care am văzut-o în oameni și care ne-a făcut și pe noi să trecem peste puțina osteneală pe care am simțit-o”.

„Mulțumim din toată inima autorităților care au făcut ca această procesiune să fie una frumoasă, fără incidente, care să aducă pe acolo pe unde am trecut multe pace, liniște și încredere că Dumnezeu nu ne lasă, ci ne păzește, ne apără și atunci când El consideră, va aduce ridicare, vindecare și pace chiar și acolo unde noi nu știm încă să vedem că lucrează El cu toată deplinătatea.”

În final, ierarhul a anunțat că ziua de marți, 12 octombrie 2021, va încheia deplasarea cu racla și icoana Sfântului, acestea urmând să ajungă în alte zone ale județului.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Comentarii Facebook


Știri recente