Procesiune în Parcul Grădina Icoanei din Capitală

„Cu noi este Dumnezeu!” Așa au cântat cele câteva mii de oameni participanți la tradiționala procesiune din Duminica Ortodoxiei de la Biserica Icoanei din Capitală. Evenimentul, intitulat „Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”, a început cu Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează TRINITAS TV.

Anul acesta, oamenii s-au putut închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă de la Mănăstirea ieșeană Hadâmbu.

După procesiune, pe scena amenajată în Parcul Grădina Icoanei, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Varsanufie Prahoveanul a ținut un cuvânt de învățătură.

„Deja devenită tradiție evenimentele cultural-religioase la care am luat parte în aceste zile ne-au pus în situația celor doi Apostoli Filip și Natanael care au fost pomeniți în pericopa evanghelică citită astăzi la Sfânta Liturghie și ne-au condus spre vederea celor nădăjduite. Dumnezeu ne-a chemat la credință întocmai ca pe Filip îndemnându-ne să-l urmăm, iar noi am acceptat această chemare exprimându-o în actul simbolic al pelerinajului”, a spus Preasfinția Sa.

Pelerinajul, aflat la cea de șaptea ediție, a reunit preoți și diaconi din Protoieria Sector II Capitală, dar și din alte zone ale Bucureștiului.

Evenimentul „Icoana – fereastră spre Dumnezeu” a fost organizat în colaborare cu Primăria Sectorului 2 al Capitalei. La final au fost sfințite icoanele purtate în procesiune de credincioși.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu va rămâne în București până luni seara.

Comentarii Facebook


Știri recente