Procesiune de Florii, la Buzău

Sâmbătă, 4 aprilie 2015, credincioşii din municipiul Buzău, însoţiţi de preoţii lor, sunt aşteptaţi să participe la tradiţionala procesiune organizată în ajunul sărbătorii Floriilor, după cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Evenimentul va începe la ora 15:00, prin săvârşirea slujbei Acatistului Intrării Domnului în Ierusalim, la biserica „Eroilor“, urmată de rugăciunea de binecuvântare a stâlpărilor. Pelerinii – purtând în mâini ramuri de salcie şi icoane – vor pleca, în jurul orei 15:45, de la biserica „Eroilor“, pe b-dul Unirii, spre Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“. Lor li se vor adăuga alte grupuri de credincioşi la biserica „Sfinţii Îngeri“ şi la Catedrala copiilor „Sfântul Mucenic Sava“. Toţi aceştia vor fi întâmpinaţi, în pridvorul Catedralei arhiepiscopale, de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care va oficia slujba de sfinţire a icoanei praznicului şi de binecuvântare a pelerinilor, apoi va rosti un cuvânt de învăţătură.

În continuare, va fi oficiată, în locaşul de cult, Vecernia Floriilor, iar credincioşii prezenţi se vor putea închina la icoana purtată în procesiune.

La Buzău, tradiţia procesiunii în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim a fost instituită începând cu anul 2011, fiind un bun prilej pentru credincioşi de a primi arhierească binecuvântare, pentru a parcurge cum se cuvine – în post, rugăciune şi fapte bune – zilele Săptămânii Sfintelor Pătimiri, în aşteptarea marelui praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente