Priveghere şi procesiune în cinstea Maicii Domnului la Montecatini Terme

În Biserica Ortodoxă Sfânta Mucenţă Pelaghia – Montecatini Terme a fost oficiată joi, 27 octombrie 2016, Slujba Privegherii în cinstea Acoperământului Maicii Domnului, după cum ne-a precizat Constantin Ciofu, Redactor Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova.

Aceasta a fost rânduită cu prilejul pelerinajului icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, adusă de o delegaţie oficială condusă de protosinghelul Iorest Goraş, secretarul aşezământului monahal. Slujba de seară s-a săvârşit la lumina lumânărilor şi s-a bucurat de prezenţa a numeroşi pelerini veniţi din mai multe părţi ale Italiei.

Un moment cu totul deosebit a fost reprezentat de procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Hadâmbu în jurul Bisericii Sfânta Muceniţă Pelaghia. În faţa acesteia, au mers prapurii, iar credincioşii au ţinut în mâini lumănări aprinse. În sunet de toacă şi de cântări închinate Maicii Domnului, locaşul de închinăciune a fost înconjurat. Sfânta Icoană a fost aşezată apoi în biserică, iar în continuare protosinghelul Iorest Goraş a vorbit despre importanţa procesiunii săvârşite.

Pelerinajul de la Montecatini Terme continuă în aceste zile. Duminică, 30 octombrie, la Sfânta Liturghie sunt aşteptaţi să participe mii de oameni din toată Italia care au evlavie la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu. Aceasta va fi urmată de sfinţirea unei troiţe din lemn sculptat, aşezată în faţa bisericii din Via Volturno Montecatini Terme, la iniţiativa părintelui paroh Matei Tulan.

Comentarii Facebook


Știri recente