Prinţul moştenitor al Serbiei a fost botezat de Patriarhul Irineu

Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei, a oficiat sâmbătă Taina Botezului pentru prințul moştenitor Ștefan, fiul Altețelor Sale Regale Prințul Filip și Prințesa Danica.

Slujba a avut loc în capela cu hramul Sf. Andrei cel întâi chemat din cadrul reședinței regale din Belgrad, Serbia, informează Pravmir.

Alături de Preafericirea Sa a slujit Episcopul Lavrentie de Sabac, cel care a oficiat în anul 1985 Taina Căsătoriei pentru Moştenitorul Coroanei Prințul Alexandru și Prințesa Katerina.

Prințul Ștefan a purtat haina de botez pe care Majestatea Sa, Regele Petru al II-lea, a purtat-o în ziua botezului său, oficiată de Patriarhul Dimitrie al Serbiei în 1923.

La eveniment au fost prezenți mai mulți membri ai Familiei Regale din Serbia.

Cu ocazia încreștinării Prințului Ștefan, la palatal regal a fost vernisată o expoziție intitulată „Ceremonii Regale” care cuprind imagini de la diferite evenimente din viaţa familiei regale, precum încoronarea Regelui Petru I, nunta Regelui Alexandru I şi a Reginei Maria etc.

Prinţul moştenitor Ştefan s-a născut în 25 februarie 2018. Este primul băiat al familiei regale născut în Serbia în ultimii 90 de ani.

Foto credit: Familia Regală a Serbiei

Comentarii Facebook


Știri recente