Prin trei medalii de aur, Corul bărbătesc Cantus Domini a făcut cunoscută România pe plan internaţional

Corul bărbătesc „Cantus Domini” a participat în perioada 3 – 8 august 2018 la Festivalul de Muzică Corală „The Singing World ”, în Sankt Petersburg, Federaţia Rusă, unde a obţinut numeroase premii, dintre care trei medalii de aur.

Competiţia a reunit peste 60 de formații corale din 43 de țări și a fost organizată pe 12 secțiuni.

Corul „Cantus Domini”, dirijat de Arhid. Răzvan Constantin Ștefan, a concurat la 3 din cele 12 secţiuni ale festivalului:

  • secţiunea a 2-a – Coruri pe voci egale femeieşti şi bărbăteşti;
  • secţiunea a 5-a – Coruri de cameră;
  • secţiunea a 7-a – Muzică Sacră.

La fiecare din cele trei secţiuni, membrii Corului au purtat costume diferite, în funcţie de specificul tematic al categoriei de concurs.

Prezentarea costumelor tradiţionale folclorice româneşti, reprezentând cele trei provincii istorice (Muntenia, Moldova şi Transilvania), a fost deosebit de apreciată atât de juriu cât şi de public.

În cadrul concursului, Corul a obţinut Locul I – medalia de aur, cu cel mai mare punctaj, la fiecare secţiune la care a concurat.

Pe lângă aceste premii, Corul „Cantus Domini” a obţinut „Premiul Special pentru cel mai bun solist” oferit lui Andrei Predescu şi „Premiul special al publicului”, obţinut prin votul exprimat de public în ultima rundă a Concursului, runda „Grand Prix”, în care au concurat Corurile medaliate cu aur la toate secţiunile.

Prin votul publicului, corul care a reprezentat cu succes România la acest eveniment a fost considerat „Cel mai bun cor din Concurs şi Festival”.

Proiectul a fost sprijinit financiar de Institutul Cultural Român, precum şi de alte instituţii şi persoane care au apreciat şi înţeles importanţa promovării muzicii corale româneşti în străinătate, membrii Corului devenind prin activitatea desfăşurată ambasadori culturali ai României în afara graniţelor.

Corul bărbătesc „Cantus Domini” a fost înființat în anul 2013 la inițiativa Arhid. Răzvan Constantin Ștefan și a mai multor studenți teologi, iubitori ai muzicii corale.

De-a lungul existenţei sale, Corul a participat la mai multe competiţii internaţionale în Rusia, Grecia, Egipt, Statele Unite ale Americii, precum şi în România.

Foto Credit: Corul „Cantus Domini”

Comentarii Facebook


Știri recente