Prin implicarea preotului, comunitatea din Lăpuş a reparat în 24 ore casa unei familii afectate de incendiu

În urma apelului şi implicării preotului din Lăpuş, douăzeci şi patru de ore au fost suficiente comunităţii pentru a repara casa familiei Pălincaş, imobil afectat grav de un incendiu la începutul săptămânii trecute.

Totul a început în 21 ianuarie când locuinţa a luat foc, acoperişul casei fiind distrus în întregime, lăsându-i pe drumuri pe soţii Pălincaş împreună cu cei trei copii.

La scurt timp, preotul din Lăpuş – Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, Ioan Florin Mariş a făcut un apel la comunitatea parohială să nu rămână nepăsătoare la suferinţa aproapelui lor.

„În urma unei întâmplări nefericite, petrecută ieri după masă (21 ianuarie – n.r. ), o familie a parohiei noastre, fam. Pălincaș Florin și Angela, trece prin momente dificile. Fac un apel tuturor celor ce pot ajuta, indiferent unde s-ar afla, să nu rămână indiferenți”, anunţa în data de 22 ianuarie preotul Ioan Florin Mariş pe pagina sa de Facebook.

În urma apelului, lucrările de reconstruire au început în data de 24 ianuarie, fiind încheiate a doua zi.

„Azi cu ajutorul Bunului Dumnezeu și a meșterilor am terminat de acoperit casa care a ars în această săptămână. Le mulțumesc din suflet tuturor celor implicați!”, a scris părintele Ioan pe Facebook la încheierea lucrărilor.

Foto credit: Pr. Ioan Florin Mariş/Facebook

Citeşte şi: Casă nouă pentru o familie din Găiești: 5 parohii s-au solidarizat pentru un caz social deosebit

 

Comentarii Facebook


Știri recente