Prin grija Bisericii, copiii instituționalizați din Sibiu și Agârbiciu au urmărit un spectacol de teatru şi muzică

Copiii îngrijiți la Complexul „Prichindelul” din Sibiu și la Centrul de Plasament din Agârbiciu-Axente Sever, județul Sibiu, au urmărit marţi un spectacol de teatru și muzică.

Evenimentul a fost posibil datorită implicării Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului și Asociației „Filantropia Ortodoxă”, filiala Sibiu.

Întâlnirea copiilor de la cele două centre sibiene a avut loc la un restaurant din Șeica Mare, unde pentru al doilea an consecutiv tinerii au urmărit un spectacol de teatru pentru copii oferit de actrița Raluca Răducă de la Teatru „Gong” din Sibiu.

De asemenea, interpretul de muzică populară Adrian Durdun i-a încântat pe cei mici și pe însoțitori cu interpretarea mai multor piese folclorice, informează Mitropolia Ardealului.

„Am încercat să le facem o bucurie copiilor printr-o masă festivă și un moment artistic oferit de prietenii noștri de la Teatrul «Gong» din Sibiu, partenerii noștri în diferite activități prin care încercăm să le arătăm copiilor apropierea noastră, să-i ascultăm pe ei și pe părinții și îngrijitorii lor”.

„Le mulțumim artiștilor, gazdelor noastre și tuturor partenerilor care ne ajută să le oferim copiilor astfel de momente, mai ales că micuții au nevoie de dragostea noastră și de inspirație din credința și nădejdea că Dumnezeu le va ușura viața pe care ei o duc acum și care nu este deloc ușoară”, a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Părintele Adrian Roman.

Cei mici au participat la un concurs de ghicitori, precum şi la alte activități recreative, iar apoi au primit daruri.

La final, copiii au luat masa de prânz prin bunăvoinţa gazdelor de la Șeica Mare.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente