Primul îndemn al Arhiepiscopului Irineu în 2019: Să înmulţim zestrea spirituală de la înaintașii noștri

În cuvântul rostit la slujba oficiată în noaptea dintre ani, Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei i-a îndemnat pe cei prezenţi în Catedrala din oraşul unirii să preţuiască şi să multiplice „zestrea spirituală și materială preluată de la înaintași”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a explicat că păstrarea şi transmiterea patrimoniului spiritual şi material este o datorie sfântă, informează Arhiepiscopia Alba Iulia.

De asemenea, ierarhul a recomandat ca fiecare să își călăuzească „viața și trăirea personală după poruncile Mântuitorului și să pășească în noul an având convingerea că Dumnezeu este Cel Care acordă rezolvare problemelor noastre”.

Conform rânduielii stabilite în anul 2011 de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Slujba ce se săvârșește în noaptea trecerii dintre ani cuprinde Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, rugăciunea Sfântului Isaac Sirul (a Acatistului), o rugăciune de mulțumire și două rugăciuni de intrare în noul an.

Astfel, la cumpăna dintre ani, această slujbă este săvârșită în toate locașurile de cult din cuprinsul Patriarhiei Române, reprezentând un prilej de a aduce laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile și binecuvântările primite în anul care a trecut.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente