Primul hram la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Melbourne, Australia

În ziua de 20 aprilie 2012, prima mănăstire ortodoxa românească din emisfera sudică, ctitorită în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande și-a sărbătorit hramul pentru prima dată, după cum informează roeanz.com.au.

În iunie 2008, membrii Adunării Eparhiale adunați în ședința de lucru cu prilejul instalării primului episcop eparhiot Preasfințitul Părinte Episcop Mihail, au aprobat între altele, la propunerea chiriarhului, înființarea unei mănăstiri românești cu hramul ‘Izvorul Tămăduirii’ în statul Victoria.

Locația mănăstirii a fost cumpărată la începutul anului 2011 în suburbia Melton (103 Porteous Rd, Melton West 3337, Victoria, Au.) Sfințirea locului a avut loc în anul 2011,la sărbătoarea ‘Izvorul Tămăduirii’ când a avut loc sfințirea apei și binecuvântarea locului prin stropire cu aghiasmă și untdelemn sfințit, continuându-se cu slujirea pentru prima dată a Sfintei Liturghii.

Aici a fost așezată reședința episcopală, după care în cursul anului 2011 au fost începute proiectele de amenajare a capelei Mănăstirii ‘Izvorul Tămăduirii’ și a Centrului Pastoral-Misionar ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’.

Cu prilejul sărbătoririi Izvorul Tămăduirii, din acest an când a fost prăznuit și primul hram, Preasfințitul Părinte Episcop Mihail a sfințit capela mănăstirii prin stropire cu apă sfințită și prin ungere cu untdelemn sfințit, după care a slujit Sfânta Liturghie în prezența unui sobor de preoți și a credincioșilor români din Melbourne.

În cuvântul de învățătură, chiriarhul a adus cuvânt de mulțumire Domnului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru ajutorul acordat, subliniind rolul de tămăduitoare și ajutătoare al Sfintei Fecioare Maria pentru toate mănăstirile care sunt așezate sub omoforul Ei.

De asemenea, a reamintit de ajutorul acordat de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel din partea Patriarhiei Române care a donat încă din cursul anului 2009 un procent de 10% din valoarea proprietății, fiind primul ctitor al mănăstirii. Apoi a mulțumit tuturor celor care au ajutat ca în timp de aproximativ un an de zile să se termine lucrările de amenajare a capelei mănăstirii românești.

Cu acest prilej, Preacucernicul Părinte Dumitru Coman, vicarul administrativ al Episcopiei a subliniat că pe lângă bucuria prilejuită de acest eveniment important, se sărbătorește și aniversarea a patru ani de la hirotonia întru arhiereu a Preasfințitului Episcop Mihail. Cu acest prilej a urat Preasfinției Sale, în numele preoților și credincioșilor din eparhie „Mulți ani în slujirea arhierească cu împliniri și realizări frumoase pentru slava Bisericii și a comunității noastre ortodoxe din Australia și Noua Zeelandă’.

A urmat o agapă frățească pregătită cu dragoste de către doamnele din comunitatea ortodoxă românească din Melbourne.

Comentarii Facebook


Știri recente