Primul hram al Parohiei Verona Vest – Villafranca di Verona

Ziua de 5 iulie a fost pentru credincioşii din Parohia Verona Vest – Villafranca di Verona una de sărbătoare şi de multă bucurie. În această zi, când în întreaga Episcopie Ortodoxă Română a Italiei s-a sărbătorit Festivalul Portului Popular, credincioşii din parohie au sărbătorit primul hram, venind la biserică îmbrăcaţi în costum popular, informează episcopia-italiei.it

Sărbătoarea a început încă de joi, 2 iulie 2015, prin săvârşirea Sfintei Liturghii, când românii ortodocşi de pretutindeni îl sărbătoresc pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare.

După momentul împărtăşirii credincioşilor, a urmat cuvântul de învăţătură rostit de părintele paroh Mihail Ursachi, care a vorbit credincioşilor despre viaţa pilduitoare a Sf. Voievod, evidenţiind faptele de vitejie şi râvna sa deosebită pentru mărturisirea credinţei. Un alt moment aparte a fost când toţi credincioşii din biserică, îndemnaţi de doamna preoteasă Viorica Ursachi, au cântat cântece tradiţionale închinate Sfântul Voievod Ştefan cel Mare.

La final, toţi cei prezenţi au participat la agapa frăţească, organizată, conform tradiţiei, după slujba hramului.

Comentarii Facebook


Știri recente