Primul hram al Parohiei românești „Sf. M. Mc. Mina” din Freiburg

Parohia românească Sf. M. Mc. Mina din Freiburg şi-a sărbătorit sâmbătă, 14 noiembrie 2015, primul hram. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, împreună cu Pr. Paroh Mircea Tudorache, și cu un sobor de preoți și diaconi, slujitori la comunități ortodoxe românești din Germania, în biserica Sf. Chiriac din Freiburg – Lehen, după cum ne-a precizat Ierod. Ioan Popoiu, Consilier cultural la Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Prima Sfântă Liturghie în noua parohie românească din Freiburg a avut loc de sărbătoarea Nașterii Domnului, în 2014. Din primăvara acestui an, Părintele Mircea Tudorache și credincioșii români se adună la Sfânta Liturghie, în duminici și sărbători, în biserica Sf. Chiriac din cartierul Lehen, oferită de comunitatea catolică Freiburg Nordwest.

Deși Sfântul Mare Mucenic Mina este prăznuit în Biserica Ortodoxă la 11 noiembrie, slujba festivă a avut loc în acest an sâmbătă, 14 noiembrie 2015, pentru a oferi cât mai multor credincioși din Freiburg și împrejurimi, precum și altor invitați din Germania posibilitatea de a participa la sărbătoarea parohială. Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim și de Pr. Mircea Tudorache, la Sfânta Liturghie arhierească au mai slujit alți 9 preoți și 3 diaconi, iar biserica a devenit neîncăpătoare.

După împărtășirea cu Sfintele Taine, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim a mulțumit, în cuvântul său de învățătură, credincioșilor români care l-au ajutat pe părintele Tudorache să formeze această nouă comunitate. Ierarhul i-a îndemnat pe toți să contribuie nu atât la creșterea în număr a comunității, cât în calitatea vieții duhovnicești, sporind în dragoste și ajutorarea aproapelui. De asemenea, au fost amintiți preoții și ceilalți slujitori ai comunității catolice din Freiburg Nordwest care au ajutat parohia, punând la dispoziție românilor această frumoasă biserică.

După încheierea Sfintei Liturghii, toți cei prezenți au fost invitați la o agapă frățească, organizată de parohie în sala parohială a comunității evanghelice din Tiengen.

Comentarii Facebook


Știri recente