Primul campionat de fotbal din eparhia Sucevei: Siretul Dolhasca a câștigat Cupa Mușatinilor

Echipa Siretul Dolhasca, din Protopopiatul Fălticeni, a câștigat marți primul Campionat de Fotbal organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Unul din membrii echipei, Rodrigo Stoica, a fost desemnat golghetterul competiției, iar cel mai bun jucător al campionatului a fost desemnat tânărul Vlăduț Tănăsucă, component al echipei Moldovița.

Cea mai aprigă luptă s-a dat pentru Locul III, disputat între echipele Moldovița și Dumbrăveni. Până în minutul 30, Dumbrăveni avea un avantaj de trei goluri (4-1), dar a fost egalată, pierzând dramatic locul pe podium la ultima fază, când mingea a lovit bara.

Finala s-a desfășurat luni și marți la Liceul cu Program Sportiv din Suceava. În debut, echipele au rostit rugăciunea Tatăl Nostru.

Meciurile au fost disputate după regula „fiecare echipă cu fiecare echipă” și au fost arbitrate de Alexandru Tudor, fost arbitru FIFA și responsabil de Academia de Copii și Juniori a FCSB, împreună cu arbitri din Comisia Județeană a Arbitrilor Suceava.

Vlăduț Tănăsucă de la Moldovița a primit de la Părintele Consilier Constantin Oprea diploma și trofeul pentru Cel mai bun jucător al campionatului. Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

La finală a jucat câte o echipă parohială finalistă din fiecare protopopiat, în total cinci din cele 53 de echipe din concurs: Dumbrăveni (Protopopiatul Suceava I), Gura-Humorului (Protopopiatul Suceava II), VDS Vicovu de Sus (Protopopiatul Rădăuți), Siret Dolhasca (Protopopiatul Fălticeni) și Moldovița (Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc).

Clasamentul final

Locul I: Siretul Dolhasca – 12 puncte;
Locul II: Vicovu de Sus – 9 puncte;
Locul III: Moldovița – 4 puncte;
Locul IV: Gura Humorului – 3 puncte;
Locul V: Dumbrăveni – 1 punct.

Ceremonia de premiere a avut loc pe Stadionul Areni din Suceava, în seara de marți, în prezența echipelor participante, a invitaților și a suporterilor. Gazda evenimentului a fost părintele Justinian-Remus Cojocar, inițiatorul și coordonatorul campionatului.

Jucătorii echipelor clasate pe primele trei locuri au primit medalii de aur, respectiv argint și bronz și sume de bani: echipa câștigătoare – 500 lei/jucător + antrenor; echipa clasată pe locul II – 300 lei/jucător + antrenor; echipa clasată pe locul III – 200 lei/jucător + antrenor.

Diplome de participare au primit și echipele de fotbal din Gura Humorului și  Dumbrăveni.

Echipa Siretul Dolhasca a fost antrenată de Constantin Ferariu și coordonată de părintele Mihail Teofil Saftiuc.

Finaliștii, organizatorii, arbitrii și galeriile în fotografia de grup de la finalul campionatului. Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Campionatul a fost organizat prin Departamentul Activități Tineret din cadrul Sectorului Misiune Pastorală al Arhiepiscopiei Sucevei, în colaborare cu Asociația Județeană de Fotbal Suceava. Fiindcă se dorește ca această întrecere sportivă să devină tradiție în eparhie, numele echipei câștigătoare va fi gravat pe trofeu în fiecare an.

Scopul proiectului constă în atragerea tinerilor dinspre sedentarism și lumea virtuală spre mișcarea fizică și viața în comunitate, spre exersarea lucrului în echipă, a fair-play-ului și a muncii pentru reușită.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente