Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între care mulți tineri și copii.

Patriarhul Daniel se află în municipiul Curtea de Argeș pentru a participa la evenimentele aniversare organizate la 500 de ani de la sfințirea Catedralei Arhiepiscopale Mănăstirea Curtea de Argeș, ctitoria Sfântului Domnitor Neagoe Basarab.

Preafericirea Sa a fost întâmpinat în mod tradițional pe esplanada din fața catedralei, cu pâine și sare, iar copiii i-au oferit flori. IPS Calinic a adresat Preafericirii Sale un cuvânt de Bun venit.

După rostirea unei ectenii și oficierea Polihroniului, Patriarhul Daniel a mulțumit pentru primirea călduroasă. Patriarhul a amintit că întâmpinarea cu pâine și sare care vine de pe timpul dacilor și al romanilor arată ospitalitatea, dar și bunătatea sufletului argeșenilor.

Părintele Patriarh a apreciat, de asemenea, diversitatea și frumusețea costumelor populare purtate de tinerii și de copiii care l-au primit.

Mulțumim pentru frumoasa primire și ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să binecuvinteze această Arhiepiscopie și în mod deosebit această biserică – simbol al spiritualității, al măiestriei și al înțelepciunii poporului român, a încheiat Patriarhul Daniel.

Mâine, în ziua sărbătorii Sfântului Domnitor Neagoe Basarab, Preafericirea Sa va oficia Sfânta Liturghie pe esplanada Catedralei din Curtea de Argeș și va participa la momentele festive dedicate celor 500 ani de existență a sfântului locaș. La eveniment sunt așteptate oficialități centrale și locale.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente