Prima zi a anului la Iaşi

Numeroși credincioși ieșeni au fost prezenți vineri, 01 ianuarie 2015, la Catedrala mitropolitană din Iaşi pentru a lua parte la Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează s

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii celor două coruri ale Catedralei mitropolitane – „Sanctus” şi „Chivotul”.

„În această zi de An Nou, având gândul la Împărăția Cerurilor, e necesar să ne întrebăm: câte clipe din curgerea anului 2015 am trăit împreună cu Dumnezeu și câte momente au fost legătură de nezdruncinat între noi și Dumnezeu? Dacă vom răspunde sincer și onest, ne vom da seama că foarte puține clipe sau nici una au fost întru totul și în exclusivitate dedicate lui Dumnezeu. Aceleași întrebări se cuvin puse și în legătură cu anul în care am intrat de câteva ceasuri. Câte clipe, Doamne, în curgerea acestui an, vom fi împreună cu Tine, neuitând că doar clipele trăite împreună cu Dumnezeu există cu adevărat?”, a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei în cuvântul de învățătură.

În noaptea dintre ani, tot în Catedrala mitropolitană, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a oficiat slujba Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos și a citit rugăciuni de binecuvântare și mulțumire.

Comentarii Facebook


Știri recente