Prima zi a anului 2013 la Catedrala mitropolitană din Craiova

În prima zi anului 2013, de praznicul Tăierii Împrejur a Domnului și cel al Sfântului Vasile cel Mare, câteva sute de credincioși craioveni au trecut pragul Catedralei mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” pentru a lua parte la Sfânta Liturghie, oficiată de IPS Irineu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

În cadrul slujbei, diaconul Ion Cercel a primit Taina Preoției pe seama Paraclisului mitropolitan „Madona Dudu” din Craiova.

În cuvântul de învățătură, Arhiepiscopul Craiovei a detaliat viața și activitatea pilduitoare a Sfântului Părinte și i-a felicitat pe cei care îi poartă numele. Totodată, IPS Părinte le-a urat celor de față „un an binecuvântat cu pace, bucurie și roade bogate pe drumul mântuirii”.

Gânduri și dorințe la început de an

Bucuria duhovnicească a primei zile calendaristice din 2013 s-a aprins în inimile credincioșilor prezenți.

„Pentru mine această zi reprezintă binecuvântarea unui nou început. Sunt conștient că un lucru bun și folositor are ca început rugăciunea către Dumnezeu. De aceea, ca în fiecare an, am ales să vin aici pentru a-I mulțumi lui Dumnezeu și pentru a-L ruga să ne dea tuturor un an mai bun”, a spus Nicolae Iancu, pensionar.

„La începutul noului an calendaristic trecem pragul sfintei catedrale pentru a ne ruga lui Dumnezeu de sănătate, belșug și spor. Eu vin aici doar de câțiva ani, dar bucuria pe care am simțit-o prima dată mi-a rămas în inimă și mă face să fiu nelipsită la acest ceas de sărbătoare” – Ioana Nica, profesoară.

„Cuvântul Mitropolitului nostru este de fiecare dată pildă de învățătură și lumină pentru noi toți. Am venit astăzi aici pentru a-l asculta și pentru a pune în inimă toate cele folositoare spre mântuire” – Dana Popescu, inginer.

Comentarii Facebook


Știri recente