Prima vizită a Patriarhului Ecumenic în Islanda

Patriarhul Ecumenic în Islanda

Patriarhul Ecumenic a ajuns joi, 12 octombrie 2017, în Islanda. Sanctitatea Sa a fost întâmpinat pe aeroportul din Reykjavik de oficialităţi bisericeşti şi civile. Patriarhul Bartolomeu se află pentru prima oară în Islanda la invitaţia Bisericii Luterane şi a Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB).

Înaltpreasfinţitul Părinte Cleopa, Mitropolitul Suediei, Arhdiaconul John Chrysavgis, Consilier al Patriarhului Ecumenic pe probleme de mediu, Agnes M. Sigurdardottir, Conducătorul Bisericii Luterane a Islandei, Maria Diamanti, Ambasadorul Greciei în Norvegia, Rafn Alexander Sigurðsson, Consulul Greciei în Islanda, sunt câteva dintre personalităţile care l-au întâmpinat pe Patriarhul Ecumenic. Sanctitatea Sa a mulţumit autorităţilor bisericeşti şi de stat care l-au primit la aeroport.

În cursul zilei de joi, Patriarhul Ecumenic şi delegaţia însoţitoare au vizitat centrul oraşului Reykjavik. Apoi, a avut loc o recepţie oficială la Centrul Episcopiei Luterane unde a fost primit de Agnes M. Sigurdardottir, conducătorul Bisericii Luterane, care i-a adresat Sanctităţii Sale un cuvânt de bun venit.

În cuvântarea sa, Patriarhul Bartolomeu a făcut referire la faptul că aceasta este prima sa vizită în Islanda de la alegerea ca Patriarh Ecumenic, a mulţumit organizatorilor conferinţei „Cercul Arctic” şi reprezentanţilor Bisericii Luterane din Islanda pentru invitaţie şi găzduire.

Sanctitatea Sa a exprimat neliniştea Bisericii Ortodoxe cu privire la poluarea şi distrugerea mediului înconjurătoru, schimbările climatice, necesitatea unităţii creştinilor, teme care au fost discutate în şedinţele Sfântului şi Marelui Sinod, care a avut loc anul trecut în insula Creta.

În cursul zilei de vineri, Patriarhul Bartolomeu a participat la conferinţa „Cercul Arctic”, unde a susţinut o alocuţiune.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă a Suediei

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…