Prima vizită a Patriarhului Ecumenic în Islanda

Patriarhul Ecumenic în Islanda

Patriarhul Ecumenic a ajuns joi, 12 octombrie 2017, în Islanda. Sanctitatea Sa a fost întâmpinat pe aeroportul din Reykjavik de oficialităţi bisericeşti şi civile. Patriarhul Bartolomeu se află pentru prima oară în Islanda la invitaţia Bisericii Luterane şi a Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB).

Înaltpreasfinţitul Părinte Cleopa, Mitropolitul Suediei, Arhdiaconul John Chrysavgis, Consilier al Patriarhului Ecumenic pe probleme de mediu, Agnes M. Sigurdardottir, Conducătorul Bisericii Luterane a Islandei, Maria Diamanti, Ambasadorul Greciei în Norvegia, Rafn Alexander Sigurðsson, Consulul Greciei în Islanda, sunt câteva dintre personalităţile care l-au întâmpinat pe Patriarhul Ecumenic. Sanctitatea Sa a mulţumit autorităţilor bisericeşti şi de stat care l-au primit la aeroport.

În cursul zilei de joi, Patriarhul Ecumenic şi delegaţia însoţitoare au vizitat centrul oraşului Reykjavik. Apoi, a avut loc o recepţie oficială la Centrul Episcopiei Luterane unde a fost primit de Agnes M. Sigurdardottir, conducătorul Bisericii Luterane, care i-a adresat Sanctităţii Sale un cuvânt de bun venit.

În cuvântarea sa, Patriarhul Bartolomeu a făcut referire la faptul că aceasta este prima sa vizită în Islanda de la alegerea ca Patriarh Ecumenic, a mulţumit organizatorilor conferinţei „Cercul Arctic” şi reprezentanţilor Bisericii Luterane din Islanda pentru invitaţie şi găzduire.

Sanctitatea Sa a exprimat neliniştea Bisericii Ortodoxe cu privire la poluarea şi distrugerea mediului înconjurătoru, schimbările climatice, necesitatea unităţii creştinilor, teme care au fost discutate în şedinţele Sfântului şi Marelui Sinod, care a avut loc anul trecut în insula Creta.

În cursul zilei de vineri, Patriarhul Bartolomeu a participat la conferinţa „Cercul Arctic”, unde a susţinut o alocuţiune.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă a Suediei

Comentarii Facebook


Știri recente