Prima sesiune din acest an a examenului de capacitate preoțească la Caransebeș

Joi, 20 februarie, în Episcopia Caransebeșului a avut loc prima sesiune din acest an a examenului de capacitate preoțească. Examenul a fost organizat de Sectorul administrativ-bisericesc și se adresează preoților debutanți din fiecare protopopiat, care nu l-au susținut, precum și tuturor licențiaților în teologie care doresc numirea la o parohie, informează Diac. Pavel Canea.

Examenul s-a desfășurat în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial și a constat din probele scrise: dogmatică sau morală și administrație bisericească și probele orale: omiletică, catehetică, liturgică, tipic, cântare și legislație bisericească.

Părintele Alin Câmpean consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului a subliniat importanța evaluări cunoștințelor teologice a candidaților pentru un post clerical. „Potrivit încredințări Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și dispozițiilor Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului am desfășurat și în eparhia noastră prima sesiune din acest an a examenului de titularizare în vederea ocupării unui post clerical. Pentru Permanența Consiliului eparhial este foarte important ca în posturile vacante să ajungă oameni bine pregătiți, oameni competenți, care să transmită adevărurile de credință și învățătura bisericii ortodoxe tuturor credincioșilor din unitățile noastre bisericești”.

La această primă sesiune a examenului de capacitate s-au înscris 16 persoane, care au fost evaluate de o comisie formată din membri Consiliului eparhial și prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Media examenului este luată în considerare la concursul de dosare pentru numirea într-o parohie a debutanților și este valabilă un an.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…