Prima școală ortodoxă din Botswana

O școală greco-engleză, înființată de Episcopia de Botswana a Patriarhiei Alexandriei și a întregii Africi, a fost deschisă luna trecută, informează orthodoxie.com, citat de „Ziarul Lumina”.

De cursurile acestei școli beneficiază copii greci, ciprioți, ucraineni, ruși, sârbi și autohtoni. Printre disciplinele predate sunt limbile greacă și rusă, dialectul local Setwana și catehismul ortodox. Episcopul locului, Preasfințitul Ghenadie, face demersuri către Ministerul Instrucțiunii Publice pentru a ridica școala de la nivel secundar la nivel primar. Acest proiect beneficiază de sprijin și din partea ambasadelor Franței și Germaniei. ‘Cele mai bune școli din Africa de Sud și din țările vecine aparțin Bisericii Ortodoxe. Acesta este motivul pentru care oamenii sprijină munca noastră și îi lasă pe copii să studieze la noi, pentru a primi o educație de calitate și să ia cunoștință de valorile creștine. Ceea ce trebuie să facă Biserica este să iasă din carapace și să se apropie de nevoile oamenilor, iar pentru acest lucru este nevoie mai mult decât de predică’, a declarat Preasfințitul Ghenadie pentru jurnalul local Dicover Botswana news.

După Paști, vor veni în Botswana primii medici din Creta cu scopul de a face noi programe medicale în lupta împotriva SIDA. Acest proiect este implementat în parteneriat cu Centrul medical ‘Sfânta Cruce’ al Bisericii Anglicane, care tratează copii de SIDA. În acest an, Episcopia Ortodoxă din Botswana împlinește al doilea an de la înființare, dar ea nu are încă nici o biserică, motiv pentru care episcopul se va întâlni cu oficialii ministerului pentru a stabili unde va fi construită prima catedrală din Bostwana.

Comentarii Facebook


Știri recente