Prima săptămână din post la Paraclisul Catedralei Episcopale din Severin

În prima săptămână a Postului Mare, în bisericile ortodoxe se cântă una dintre cele mai frumoase creații imnografice ale ortodoxiei: Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

La Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, alături de credincioși va fi prezent și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care va săvârși slujba Pavecerniței Mari alături de soborul de preoți și diaconi ai Catedralei, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Credincioșii severineni sunt poftiți să se îndulcească de minunatele imne ale Sfântului Andrei, spre câștigarea unui cuget sincer, conștient de dimensiunea păcatului, întru nădejdea bucuriei pascale dobândite printr-o perioadă de pocăință și asceză.

În fiecare seară, începând cu ora 18:00, clopotele vor vesti începutul mântuitoarelor slujbe de seară, îmbietoare la meditație duhovnicească și îndemnătoare la ascultarea poruncilor lui Dumnezeu.

Creștinii, indiferent de vârstă, sunt chemați de glasul Domnului din Edenul de odinioară la o reconciliere interpersonală, fundamentată pe legea universală a iubirii și demonstrată în ascultare și în faptele milei trupești și sufletești.

Fără parcurgerea de către fiecare dintre noi a acestor zile prielnice rugăciunii, faptelor bune și pocăinței, nu vom putea gusta desăvârșit bucuria Învierii Domnului, așa cum nici nu vom aprecia deplin gestul teandric unic în istoria umanității, de sacrificiu al Fiului lui Dumnezeu pentru slobozirea omului din păcat.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…